Защо да изберем професионално парти осветление?

Последните години парти осветлението стана почти задължителен елемент от всяка бляскава и модерна сватба и тържество. Дори напоследък все по-често го виждаме да присъства на всякакви и различни поводи. Разликата с него и без е наистина впечатляваща. Освен че внася приятна атмосфера и допринася за по-доброто парти настроение и танци, осветлението променя изцяло дори най-изисканата зала и ресторант, украса, снимки, видео, под, стени, колони, таван, булченска маса, облекло, декор, дори масите на присъщващите на вашия празник, дансинга, кадрите, снимките и видеата на гостите ви стават много пъти по-яки и всичко изглежда по-луксозно.

За жалост има точно обратен ефект, когато НЯМАМЕ професионален осветител и професионално осветление.

Разбира се за всяко отделно събитие осветлението е строго индивидуално и цели да подчертае вашия любим стил, класа, цвят, наситеност, ефекти и нюанси. А за да получим максимален ефект – задължително е присъствието на отделно техническо лице – квалифициран осветител с лаптоп с професионална програма и разбира се управляемо висок клас осветление. За жалост има точно обратен ефект, когато нямаме професионален осветител и професионално осветление.

А пък за да се съсредоточи и да си свърши работата пълноценно осветителят трябва да бъде само осветител, диджея само диджей, водещият само водещ, кординатора само кординатор. Но по нашите ширини всеки прави и разбира от всичко с цел да спести и прибере по-голям хонорар. 

Осветлението е много важно и за вашия видеограф и фотограф. Запечатващите вашите уникални и незабравими мигове искат осветлението в определени моменти да бъде усилено, намалено, разпръснато, насочено към определена точка, точки или място, различен тип и вид осветление, контра осветление, топло бяло, студено бяло, бързи танци, бавни танци, блиц, различни ритуали, заливки, цветен спектър, дължина на вълната, температура на осветлението (келвини) и др.

Имайте предвид и нещо много важно – не се подлъгвайте когато ресторант ви предложи от тяхното осветление, разликата е че 99% от случаите техниката им е непрофесионална, фонова, без техническо лице (осветител) и работи само на автоматичен режим, правещ неподходящи неща в неподходящи моменти.

Както ние не разбираме от готвене и нямаме професионално кухненско оборудване, така е и при тях с осветлението и озвучаването. Как ще се почувствате ако на готовия ви краен продукт видите, примерно, лицата на всички да са на точки, със странен цвят, а картината от видеото ви да тресе през цялото време, камерата от филма ви да е все заслепена и мъглива и да не може да се поправи. Не се доверявайте на непрофесионалисти и винаги искайте да видите кадри лично от техния труд, от техни събития и с тяхната техника и модели.